| 0 σχόλια ]

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 3 ντομάτες
  • 1 pummaro ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο Μυτιλήνης
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε αλάτι και δίνουμε προσοχή ώστε να είναι al dente! Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, τις γαρίδες και το ούζο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το pummaro για να είναι πιο πηχτή η σάλτσα. Μετά ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά και προαιρετικά λίγο μπούκοβο γι αυτούς που τους αρέσουν τα πικάντικα!

Σερβίρετε

Θα σας προτείνω 2 τρόπους σερβιρίσματος :
1ος Να τοποθετήσετε τα μακαρόνια στο πιάτο και από πάνω τη σάλτσα με τις γαρίδες
2ος Να φροντίσετε η σάλτσα να είναι περισσότερο ζουμερή προσθέτοντας εάν χρειαστεί νεράκι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, έτσι ώστε να την αναμείξετε με τα μακαρόνια και να τα σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. 



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου