| 0 σχόλια ]

Για να φτιάξετε γρανίτα καρπούζι θα χρειαστείτε :
3-4 μεγάλες φέτες καρπούζι (περίπου 2 κιλά σάρκας) 
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα νερό
χυμό από 1 lime
Πώς θα φτιάξετε γρανίτα καρπούζι :
Κόψτε 3-4 μεγάλες φέτες καρπούζι και αφαιρέστε τα κουκούτσια και τη φλούδα. Τεμαχίστε τη σάρκα του καρπουζιού σε μικρά κομμάτια και αφαιρέστε μερικά ακόμη κουκούτσια (έστω αυτά που είναι πιο μεγάλα και σκληρά). Στη συνέχεια στύψτε το lime.
Ανάλογα με τη χωρητικότητα του μπλέντερ ή του multi, που θα χρησιμοποιήσετε για να πολτοποιήσετε τα υλικά, χωρίστε τα σε 2-3 δόσεις για να επαναλάβετε την παρακάτω διαδικασία αντίστοιχες φορές.
Προσθέστε τον χυμό lime, το νερό, τη ζάχαρη και όσο καρπούζι χωρά στο δοχείο του μπλέντερ και ...
...βάλτε το σε λειτουργία μέχρι να γίνει ένας ωραίος ζουμερός πολτός. Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα ρηχό και πλατύ σκεύος (ένα πυρέξ είναι ό, τι πρέπει) και επαναλάβετε το ίδιο για τα υπόλοιπα υλικά.
Αν δεν είχατε αφαιρέσει (όλα) τα κουκούτσια πριν και τώρα βλέπετε ότι υπάρχουν κάποια στον πολτό (τα μικρά, μαλακά, λευκά κουκούτσια θα έχουν πολτοποιηθεί, οπότε δεν θα σας απασχολήσουν), μπορείτε να τον σουρώσετε πριν τον ρίξετε στο σκεύος.
Μόλις όλη η ποσότητα του πολτού είναι στο σκεύος (καλό είναι να το έχετε βάλει νωρίτερα στην καταψύξη για να είναι παγωμένο όταν θα ρίξετε τον πολτό), τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Συνολικά θα χρειαστούν 3-4 ώρες για να παγώσει όσο χρειάζεται, πριν σερβίρετε τη γρανίτα. Κάθε μισή ώρα (περίπου) όμως, θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία : 
Βγάζετε το σκεύος από την κατάψυξη και με ένα πηρούνι (κατά προτίμηση παγωμένο και αυτό από πριν), θα αρχίσετε να ξύνετε κατά μήκος όλης της επιφάνειας, φτάνοντας μέχρι τον πάτο, ώστε να αναδεύσετε τη γρανίτα. Με το πηρούνι θα ξεκολλήσετε το μίγμα και από τα πλαϊνά του σκεύους, όπου θα έχει παγώσει περισσότερο, σπάζοντας σε μικρότερα παγωμένα κομμάτια και κατευθύνοντάς τα προς το κέντρο. Κάθε μισή ώρα δηλαδή θα ανακατανέμετε τη γρανίτα στο σκεύος, ώστε να τη σπάτε σε μικρά και αφράτα κομματάκια με το πηρούνι και να τα ανακατεύετε από έξω προς τα μέσα και από κάτω προς τα πάνω με σκοπό να παγώνει ομοιόμορφα και να έχει παντού την ίδια υφή.
Μετά από 3-4 ώρες η γρανίτα σας θα είναι έτοιμη για να τη σερβίρετε και να την απολαύσετε.
Πριν τη σερβίρετε, δοκιμάστε πάλι με το πηρούνι να δείτε αν είναι απαλή η υφή της και ταυτόχρονα παγωμένη. Αν δυσκολευτείτε, αφήστε τη 15 λεπτά εκτός ψυγείου και μετά με ένα μεγάλο κουτάλι μαζεύετε μερικές κουταλιές γρανίτας, "ξύνοντας" κατά μήκος την επιφάνεια.
Μπορείτε να σερβίρετε τη γρανίτα σας σε ένα μπολ με πόδι, σε ένα κολωνάτο ποτήρι, σε ένα ποτήρι του κρασιού (καλό θα είναι να τα έχετε παγώσει νωρίτερα, αφού πρώτα τα βρέξετε εξωτερικά κάτω από τη βρύση) ή σε οποιοδήποτε άλλο μπολ πιστεύετε ότι της ταιριάζει για να την απολαύσετε.
Διακοσμήστε (και συνοδεύστε τη) με λίγα φύλλα δυόσμου, με ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι καρπούζι ή με 1-2 μπισκότα παγωτού. Η γρανίτα μπορεί να σερβιριστεί με κουταλάκι ή και με χοντρό καλαμάκι, για να διαλέγει ο καθένας πώς προτιμά να την απολαύσει.
Για τα παιδιά θα είναι διασκεδαστικό να ετοιμάσετε τις γρανίτες σε ξυλάκια. Αγοράστε ξυλάκια παγωτού, ρίξτε τον πολτό σε μεσαίου μεγέθους ποτήρια σωλήνες (ποτήρια ούζου για παράδειγμα), τοποθετήστε τα ξυλάκια στη μέση, μόλις παγώσει ελαφρά για να μπορούν να σταθούν και αφήστε τη γρανίτα να παγώσει για 3 -4 περίπου ώρες. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλήστε τη γρανίτα από το τοίχωμα του ποτηριού και μοιράστε τις στα παιδιά για να τις ευχαριστηθούν!
Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας γρανίτα σήμερα κιόλας. Όπως διαβάσατε είναι πολύ εύκολη και όπως ξέρετε είναι πολύ δροσιστική!
teleiosgamos.gr



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου