| 0 σχόλια ]


Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο νουά σε δίχτυ
3 κ. σ. μουστάρδα με κόκκους
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σ. κόλιανδρος σπασμένος
1 κ. σ. θυμάρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 κρεμμύδια ολόκληρα χαραγμένα
4 καρότα
1 καρδιά από σέλερυ
4 πατάτες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
10 φέτες μετσοβόνε τυρί
10 φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
Αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα, το μισό σκόρδο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο, θυμάρι και κόλιανδρο.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και αφού γυαλίσουν προσθέτουμε το κρέας να σοταρισθεί και αυτό καλά. Υστερα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Συμπληρώνουμε νεράκι στην κατσαρόλα μας τόσο ώστε να καλύψουμε το κρέας (αν στο τέλος προσθέσουμε ρυζάκι στο ζωμό) ή μέχρι τη μέση του κρέατος (αν το συνοδευτικό μας είναι κάτι άλλο).
Αφήνουμε για 1 1/2 ώρα με 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει το κρέας. Οταν γίνει, βγάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε.
Κόβουμε φέτες το κρέας με προσοχή να μη διαλυθεί,  όχι εντελώς μέχρι κάτω, και ανάμεσα από  κάθε μία βάζουμε από μία φέτα μετσοβόνε τυρί και ζαμπόν.
Τοποθετούμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, συμπληρώνουμε  το ζωμό της κατσαρόλας, ρίχνουμε ρύζι για πιλάφι (εγώ έριξα και λίγο λεμονάκι)  και αφήνουμε να ψηθεί στους 160 βαθμούς σε αέρα.  Αν χρειαστεί σκεπάζουμε λίγο το κρέας για να μην μας στεγνώσει, μέχρι να μελώσει το ρύζι μας.
Αν δεν θέλουμε το ρυζάκι, δένουμε το ζωμό μας με corn flour και επιλέγουμε να μην καλύψουμε το κρέας εντελώς με νεράκι αλλά μέχρι τη μέση μόνο.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου