| 0 σχόλια ]

Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού ξηροί καρποί , ωμοί και ανάλατοι(αμύγδαλα , καρύδια , φιστίκια Αιγίνης.)
1 κουταλιά της σούπας κοφτή στέβια κρυσταλλική 95%
2 σφηνάκια Limoncello χωρίς ζάχαρη.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά. λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα.
Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι σιρόπι αγάυης (βλέπε Τι είναι η αγαύη;) 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας Limoncello χωρίς ζάχαρη.

Εκτέλεση

Αρχικά, ρίχνουμε μέσα στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς και τους κτυπάμε να κοπούν σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γαρύφαλλο ,την κανέλα και την στέβια, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το Limoncello χωρίς ζάχαρη.
Τα κάνουμε ένα σώμα με το κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε στην μέση, το υπόλοιπο το τυλίγουμε σε μια πετσέτα για να μην ξεραθεί, θα το χρησιμοποιήσουμε για άλλη συνταγή ή αν θέλετε να το φτιάξετε και αυτό μπακλαβαδάκια, θα υπολογίσετε τα διπλάσια υλικά για την γέμιση.
 Κόβουμε τα φύλλα με μαχαίρι στην μέση σε λωρίδες φάρδους περίπου 10 cm. Αλείφουμε κάθε λωρίδα ελαιόλαδο με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε στη άκρη κάτω λίγη γέμιση , περίπου 3 κουταλάκια του γλυκού. Τσακίζουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο. Το μπακλαβαδάκι είναι έτοιμο, συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αλειμμένο με ελαιόλαδο.
Όταν είναι όλα έτοιμα , τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τα ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μας και μόλις βγάλουμε απ 'τον φούρνο τα μπακλαβαδάκια μας , το ρίχνουμε από πάνω τους , έτσι όπως είναι καυτά.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου